Sposób przygotowania

Sparzone migdały obrać ze skórek i prażyć 10 minut w piekarniku. Po ostudzeniu migdały grubo posiekać. Białka ubić, posolić i delikatnie mieszając – wsypywać do nich cukier, migdały, wanilię i cynamon. Przygotowaną masę włożyć do rondla z grubym dnem i gotować około 1/2 godziny na małym ogniu, nieustannie mieszając drewnianą łyżką. Zakończyć gotowanie, gdy masa nabierze ciemnozłotego koloru i nie będzie przystawać do dna i boków rondla. Na posmarowaną masłem i posypaną mąką blachę do pieczenia kłaść łyżeczką nieforemne kulki i piec je co najmniej 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !