Sposób przygotowania

Agrest myjemy, usuwamy pestki i kroimy na pół.
Ciasto francuskie rozmrażamy, rozwijamy z rulonu i ostrym nożem kroimy na kwadraty.
Na środku każdego kwadratu kładziemy trochę agrestu, posypujemy cukrem, składamy na pół formułując trójkąty. Dokładnie zlepiamy brzegi.
Z resztek ciasta radełkiem wycinamy paski i przyklejamy do rogalików- na środku.
Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
Posypujemy przez sitko cukrem pudrem. Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    smaczny deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    fajne nadzienie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetny pomysł z tym agrestem, szkoda tylko, że tak długo jeszcze trzeba na niego czekać, chętnie wypróbowała bym od ręki...
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    ten czerwony jest dużo słodszy niż ten zielony...
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajny pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fantastyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    prześwietne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    takich jeszcze nie jadłam :P ale ... na pewno zjem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha deser !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    fajny przepis
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    dobre rogaliki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    PYCHA :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !