Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto (mąka, margaryna, cukier, puder, sól). Po schłodzeniu rozwałkować je na grubość 7 mm, wyłożyć na nią czworoboczną natłuszczoną blachę i gęsto nakłuć widelcem. Upiec w gorącym piekarniku na złoty kolor. Placek posmarować marmoladą lub powidłami, przykryć białkami ubitymi na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i przesianego cukry pudru. Pianę równo rozsmarować nożem i ciasto wstawić na górną półkę do umiarkowanie nagrzanego piekarnika ( 160-180) Dopiekać przez około 10 minut aż piana na wierzchu zrumieni się lekko. Upieczony placek pokrajać na kwadraty.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !