Sposób przygotowania

Wykonanie
Sypkie produkty przesiac razem i podzielić na 3 częsci.
Jabłka umyć nie trzeba obierać ze skórki ,zetrzeć na tarce o dużych oczkach,skropić sokiem z cytryny i posypać cynamonem, wymieszać.
Do natłuszczonej , posypanej tarta bułka formy sypać 1/3 sypkich produktów i przykryć połową jabłek. Naste pnie wsypać kolejna partię 1/3 sypkich składników i przykryć reszta jabłek
Na wierzch wysypać pozostałe sypkie składniki. zimny tłuszcz zetrzeć na tarce z dużymi otworami bezpośrednio na szarlotkę . Przykryć folia aluminiową. Wstawić do nagrzanego piernika 200 stopni na 45 minut .Następnie zdjąć folie i 15 jeszcze

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Pyszna
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    cudna
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Jeśli szarlotka ma być bezglutenowa, absolutnie nie może zawierać kaszy manny, gdyż jest to produkt glutenowy, z rozdrobnionej pszenicy!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !