Sposób przygotowania

W dużej ilości osolonego wrzątku parzymy kapustę. Z liści ścinamy twarde części i zostawiamy do zawijania ,pozostałą część kapusty kroimy w drobną kosteczkę.
Do ugotowanego ryżu dodajemy mięso mielone , pokrojoną kapustę ,skręcony wraz z czosnkiem salceson,pokrojoną i podsmażoną cebulkę , 3 łyżeczki przecieru pomidorowego , mieszamy wszystko razem ,doprawiamy pieprzem i solą.Na środek liścia kapusty kładziemy kulkę farszu i zakładamy boki zwijając gołąbki,układamy je ściśle w większym garnku ,zalewamy całość ciepłą wodą z 4 łyżeczkami przecieru doprawioną jarzynką ,pieprzem ziołowym i bazylią .Dusimy pod przykryciem około półtorej godziny ,jak gołąbki są gotowe zlewamy z nich wodę do mniejszego garnka ,zaprawiamy mąką rozmieszaną z małą ilością wody i ewentualnie doprawiamy sos do smaku .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zaskoczyłaś mnie tym przepisem:) grube części kapusty zawsze wyrzucam a ten salceson? ciekawe,ciekawe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    musi być pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    takich nigdy nie jadłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    Fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Gołąbki z salcesonem - to coś nowego :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    No proszę tutaj mnie zaskoczyłaś;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !