Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Do mięsa dodać jajko, drobno posiekaną cebulę, posiekane świeże listki bazylii i nieco bułki tartej, dokładnie wymieszać, uformować niewielkie pulpeciki i włożyć je do garnka z niewielką ilością gotującej się wody, gotować dopóki nie zrobią się miękkie. Następnie dodać do nich pomidory z puszki, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, wszystkie zioła i przyprawy (do smaku) oraz odrobinę oliwy z oliwek. Zagotować. Jeśli sos nie będzie wystarczająco gęsty, zagęścić go koncentratem pomidorowym. Gotowym sosem polać makaron, posypać startym parmezanem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    przepyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    sam już nie wiem, która wersja lepsza
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !