Sposób przygotowania

Mleko zmiksować z jajkami i szczyptą soli. Dodać przesianą mąkę, wymieszać dolewając po trochu wody. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawić je na pól godziny.Patelnię rozgrzać i posmarować słoniną. Na patelnię wlewać niewielkie porcje ciasta, tak by pokryło dno. Smażyć na niewielkim ogniu, aż górna powierzchnia naleśnika będzie sucha. Następnie odwrócić placek na drugą stronę. Naleśnik zdjąć na talerz. Ciepłe naleśniki cienko posmarować dżemem, złożyć lub zwinąć w ruloniki. Wierzch można oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmmmm uwiellbiam;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !