Sposób przygotowania

Makę przesiać, dodac mąke ziemniaczaną, proszek, zmiksowac z jajkami. wodą, mlekiem cukrem waniliowym. Odstawic na 30 min do odpoczęcia. Rozgrzac patelnię, posmarowac masłem i porcjami wlewac ciasto i smażyc naleśniki. Stopic w kapieli wodnej czekolade ze smietank az sie zrobi czekoladowy sos. Wymieszać z likierem . Uprażyc płatki migdałowe. Naleśnik kazdy posmarowc czekoladowym sosem, posypac troche płatkami
, zwinać w ciasny rulon, posypac cukrem pudrem i kakao. Mozna podac z lodami czekoladowymi i posypac płatkami migdałowymi uprażonymi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    muszę jutro zrobić bo mam na nie dużą ochotę
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !