Sposób przygotowania

Cielęcinę lekko rozbij i natrzyj przyprawą uniwersalną Kucharek. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z drobno posiekanym czosnkiem i podsmaż na niej szpinak. Gotowy szpinak ułóż na cielęcinie. Dodaj pokrojoną mozzarellę i listki bazylii. Całość zawiń w roladę, owijając nicią.
Cebulę pokrój w kostkę, wymieszaj z tymiankiem i włóż razem z mięsem do naczynia żaroodpornego. Zrumień ze wszystkich stron. Zalej winem, szklanką wody i dodaj kostkę bulionu cielęcego. Duś około półtorej godziny na małym ogniu, od czasu do czasu obracając.
Usuń z cielęciny nić i pokrój ją na plastry. Podawaj z ugotowaną fasolą szparagową i czarnymi oliwkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !