Sposób przygotowania

Ryż wypłukać w zimnej wodzie. Wsypać do garnka, wlać mleko, gotować, aż ryż zmięknie. Garnek przykryć ściereczką, zawinąć w koc lub kołdrę na 2 godz., aby ryż dobrze napęczniał. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce. Owoce wymieszać z cynamonem i cukrem. Na blasze ułożyć ryż i warstwę jabłek. Wierzch zapiekanki pokryć cienkimi plastrami masła. Wstawić do piekarnika na ok. 60 min., zapiekać w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Też dobry sposób, ja robię trochę inaczej
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    ciekawe jak smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    super,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszna, juz dawno nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    niezłe
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pysznosc
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś dla dzieciaków :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !