Sposób przygotowania

Przygotowujemy wywar z włoszczyzny ,cebuli i czosnku .Wrzucamy liśc laurowy ,ziele angielskie .Przecedzamy wywar i dodajemy zakwas ,łączymy ze śmietaną .Doprawiamy sola i pieprzem i majerankiem.Odcinamy piętkę chleba ,wydrążamy środek i smarujemy białkiem i zapiekamy w piekarniku przez kilka minut .Do chleba wlewamy żurek ,dodajemy przekrojone jajko .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Żurek w chlebie jadłam tylko w restauracji bardzo mi się podoba takie podanie żurku:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    wyglądapięknie ale co z chlebem
  • 3
    original
    Opublikowano

    kotlet

    wygląda efektownie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,lubię zurek, ale tak podanego żurku jeszcze nie jadłem,dzięki wielkie za przepis ,chlebek na pewno jest do zjedzenia odpowiadajac \"traktorkowi \".
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pięknie podane
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    zastanawiam się jak szybko ten żurek trzeba zjeść , aby nie przeciekł ..... ale super wygląda a chlebek jak malowany
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też jadłam w chlebie ale bogracz,bardzo apetyczne naczynko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    nie jadłam w ten sposób żurku,świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !