Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z granatów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukru 100 gram
sok z cytryny
listki żelatyny 4
chudego serka homogenizowanego 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z granatów

10 granatów przekrój na ćwiartki i wyłuskaj same pestki. Wyłuskane pestki umieść w rondlu wraz z 200 ml wody,sokiem z cytryny i cukrem. Doprowadź do wrzenia, gotuj około 15 minut, a nastepnie zdejmij z ognia i dodaj listki żelatyny. Gdy się dobrze rozpuszczą, ostudź i rozlej galaretke do pucharków. Serek roztrzep, aby był puszysty. pozostałe 2 granaty podziel na ćwiatki i wyjmij same pestki. pucharki dopełnij warstwą serową, a na koniec posyp pestkami garantu. Wstaw na około 2 goz do lodówki, aby deser był dobrze schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

byMJ 24.08.2011 21:34
smaczne
Mariola21 20.11.2010 13:10
4 listki żelatyny= 2 łyżeczki żelatyny w proszku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak