Sposób przygotowania

Pstrągi oskrobać, oprawić, umyć, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać, posiekać, rozgnieść, posmarować nim pstrągi, odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. Brytfannę wysmarować masłem, ułożyć pstrągi. Cebulę obrać, pokroić w talarki, obłożyć nimi ryby, posypać zielem angielskim. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec przez około 30 minut w temp. około 180 stopni, polewając winem. Natkę opłukać, osuszyć, posiekać. Rybę podawać gorącą, posypaną natką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !