Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne, włożyć do garnka, podlać niewielką ilością wody, rozgotować, dodać cukier i wanilię. Ostudzić. Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło posiekać nożem. Następnie dodać cukier puder, żółtka, śmietanę i cukier waniliowy, szybko zagnieść ciasto. Przygotowane ciasto zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na 1 godz. Następnie wyjąć, podzielić na dwie części, jedną cześć rozwałkować i ułożyć na wyłożonej folią blasze. Posypać bułką tartą i wyłożyć masę jabłkową. Rozwałkować drugą część ciasta i przykryć nią jabłka. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec na złoty kolor, około 40 min. Po ostudzeniu, oblać polewą lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    chyba dzisiaj wypróbuję przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    mari

    klasyczna szarlotka najlepsza!
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo dobra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mmm
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    zjadłabym kawałek tej szarlotki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    moja ulubiona
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda przepysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale bosko wygląda... szarlotka pychota!
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wspaniale wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anula-d

    Wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    mary mi się kawałek :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !