Sposób przygotowania

Ziemniaki płukamy i gotujemy ok. 20min w mundurkach w osolonej wodzie. W tym czasie obieramy marchewki, oczyszczamy pory i roszponkę. Warzywa płukamy, pory tniemy w cienkie plasterki, a marchewkę w słupki, cebulę grubo siekamy. Mięso myjemy i oprószamy solą i pieprzem, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ziemniaki odcedzamy, obieramy i kroimy w plasterki. Ocet ucieramy z solą i pieprzem, łączymy z oliwą. Ubijamy trzepaczką na gładki sos winegret. Wszystkie przygotowane warzywa i kiełki rzodkiewki układamy na półmisku, oprószamy solą i pieprzem. Polewamy sosem winegret i mieszamy. Na wierzchu układamy mięso pokrojone w plasterki. Gotowe!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !