Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem pudrem do białości. Wlać miód i wbijać po 1 jajku, po trochu mleka i mąkę wymieszaną z sodą. Po dodaniu wszystkich składników dodać 4 łyżki powideł i przyprawę do piernika, przemieszać. Ciasto wylać na blachę wyłożoną pergaminem i piec w temp 180 stopni przez 30 minut. Po wystygnięciu przełożyć pozostałymi powidłami, oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karol P

    bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowity pierniczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    piekę podobny i uwielbiam taki
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny piernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !