Sposób przygotowania

Gotowe ciasto francuskie rozwinąć, pokroić w kwadraty. Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę o boku ok. 5 mm. Na środku każdego kwadratu ciasta ułożyć łyżkę jabłek, posypać odrobiną cukru i cynamonem, zawinąć i dokładnie skleić brzegi. Ciastka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce, wierzch posmarować roztrzepanym białkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150 st. do chwili zarumienienia się.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !