Sposób przygotowania

Przygotować ciasto biszkoptowe: żółtka oddzielić od białek, utrzeć je z cukrem, dodać mąki, wymieszać. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli, dodać do ciasta i delikatnie wmieszać, składniki powinny się dokładnie połączyć. Tak przygotowane ciasto rozsmarować równomiernie na blaszce wyłożonej pergaminem i piec ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 st. Następnie wyjąć ciasto na wilgotną ścierkę i ostudzić. W międzyczasie ubić bitą śmietanę z cukrem pudrem, wymieszać z umytymi, pozbawionymi pestek, obranymi ze skórek i pokrojonymi na mniejsze kawałki morelami. Na powierzchni ciasta rozsmarować dżem morelowy, wyłożyć bita śmietanę z owocami, po czym ciasto zwinąć w roladkę i schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krystyna33

    pyszne palce lizać
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    zjadlo by sie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne rarytasy....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowita !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny deserek !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ale smakowito?ci!! Ch?tnie wypróbuj? przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !