Sposób przygotowania

Grzyby płuczemy i zalewamy 0,5 litra ciepłej wody. Pozostawiamy najlepiej na noc do namoczenia. Warzywa obieramy, buraki kroimy na kawałki i zalewamy ok. 3 litrami zimnej wody. Dodajemy wywar z grzybów, bulionetkę oraz ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy około 1 godziny na wolnym ogniu. Gdy buraki będą już miękkie odcedzamy z barszczu warzywa i przyprawy. Do klarownego barszczu dodajemy łyżkę soku z cytryny i łyżkę octu. Próbujemy. Jeśli barszcz nadal jest „mdły” dodajemy trochę octu i znów próbujemy. Na koniec przyprawiamy barszcz solą, pieprzem i majerankiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    znakomity!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny na rozgrzewkę i ..... na kaca, hihi
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Na kaca jeszcze nie próbowałam ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwielbiam barszczyk;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszny barszczyk

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !