Sposób przygotowania

Ryż ugotować na półmiękko i wrzucić gorący do naczynia żaroodpornego, przykryć pokrywką, żeby się jeszcze uparował. Pieczarki obrać i pokroić na 4, przesmażyć z solą czosnkową i dołożyć do nich cebulę pokrojoną w kostkę, lub półplastry, poczekać aż zmięknie, przeżucić do naczynia żaroodpornego. Paprykę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię, przesmażyć z małą ilością oleju, jak bedzie jeszcze lekko krucha, posolić i posypać ostrą papryką, wymieszać i dołożyć do reszty składników. Piersi pokroić w kostkę, przesmażyć, dodać sól czosnkową i pieprz, dołożyć do reszty. Podawać od razu na ciepło, można krótko zapiec, lub podsmażyć na masełku (z masłem to moja ulubiona wersja).

W wersji swiątecznej warzywa tak samo przyrządzamy, tylko krócej, obsmażamy udka z kurczaka i pieczemy w piekarniku(też dobre)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Przepraszam, miało być 70 dkg pieczarek
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    cos dobrego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    napewno smaczne
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    super! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    dla mnie super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Smaczne.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    musi być dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszne i szybkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    bardzo lubię ryż i warzywa;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    pyszny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !