Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę, ogórki tzremy na tarce na grubych otworach. Zalewamy wodą. Dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie, liście laurowe. Wlewamy 0,5 szklanki soku z ogórków. Po około 15 min dodajemy nie całą torebeczkę ryżu i pokrojone w kosteczkę 2 ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem. Następnie zupkę podbijamy śmietną z mąka gdy już jest zdjęta z ognia, dodajemy 1 łyzeczkę masła. Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    edyta51

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię taką zupkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Ogórkowa jest super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja38

    pycha ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smakowita
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !