Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, wystudzić Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodając po jednym żółtku, po łyżce ziemniaków i orzechów. Po wyczerpaniu wszystkich składników dodać aromat i sztywno ubitą piane z białek, delikatnie przemieszać. Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej pergaminem, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 1 godziny w temp. 180 stopni Po wystygnięciu oblać lukrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    świetne;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !