Sposób przygotowania

CIASTO: żółtka ucieramy z cukrem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do żółtek białka oraz przesianą mąkę, mieszamy. Dzielimy na 4 części, pieczemy 4 placki. Każdy ok 15 min.

KREM: czekoladę stapiamy, dodajemy masło. Żółtka z cukrem ubijamy na parze. Gdy masa nam zgęstnieje, dodajemy czekoladę, rum. Krem studzimy. Smarujemy nim biszkopty, składamy. Na wierzch kładziemy dżem. Ciasto wkładamy do lodówki na 2 godziny. Smacznego !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    uwielbiam czekoladę! :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    By ci w głowie zaszumiało ,dodaj rumu do kakao, mieszaj wszystko sprawnym ruchem,by urosło pięknym puchem, nikomu nie brakowało a wszystkim smakowało!
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IlajEM

    Najlepszy deser!!
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    brzmi nieżle
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    brzmi nieżle
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    brzmi nieżle
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !