Sposób przygotowania

Kawę zaparzamy , studzimy i przecedzamy. Do miski wsypujemy cukier, mąkę, przyprawy,kakao, proszek do pieczenia. Margarynę topimy i studzimy. Do miski dodajemy mieszając kawę, śmietanę, ostudzoną margarynę, stopiony miód, dżem dyniowy, na końcu wbijamy jajka. Mieszamy dokładnie ale niezbyt intensywnie.
Pieczemy ok. 45 min w 180 C. Polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny pomysł na trochę inny piernik:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dla mnie coś nowego, fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawy ten pierniczek.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam wypieki z dynią .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !