Sposób przygotowania

Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. W brytfannie rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekanie cebule. Gdy się zeszklą, dorzucić paprykę i smażyć, często mieszając. Kiedy papryka zacznie robić się miękka, dodać obraną ze skórki, wydrążoną i pokrojoną w kostkę cukinię. Niedługo po tym dodać pokrojone w drobną kostkę pomidory. Dusić, mieszając, do momentu, gdy papryka będzie miękka, a pomidory się rozgotują - jeśli jest ich za mało można dodać więcej, lub dołożyć wymieszanego z wodą koncentratu pomidorowego. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Najlepiej smakuje dnia następnego, kiedy smaki się już przegryzą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pyszności ja jeszcze dodaje do niego jakieś miesko albo kiełbase
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    też dodaje kiełbaskę ale pyszne trzeba przyznać:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !