Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu - bez plastikowego worka. Bułkę namoczyć w wodzie, a gdy napęcznieje, wycisnąć ją i wrzucić do mięsa mielonego. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na niewielkiej ilości oleju, dodać do mięsa, wbić do niego także jajko. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dosypać kaszę gryczaną i wyrobić jednolitą masę. Formować z niej kotleciki mielone i smażyć na rozgrzanym oleju aż do zrumienienia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pewnie dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    marchewka

    fajne, zawsze coś innego
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    z kasza gryczana nigdy nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !