Sposób przygotowania

Cebule obierz i pokroj w drobna kostke. Kalafior oczysc, umyj i potnij w cienkie slupki. Olej rozgrzej w garnku i podduś na nim cebule. Podlej bulionem i pozostaw do zagotowania. Dodaj kalafior oraz marchew i gotuj 8-10 min. Dopraw. Rosol podawaj posypany posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    szczypiorek zastąpiłam oczywiście natką pietruszki no i kalafiorka trzeba trochę poszukać na zdjęciach gdyż dałam go mało i dopiero później na komputerze zauważyłam że słabo go widać. rosołek zrobiłam wyszedł pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !