Sposób przygotowania

mieso polaczyc zbulka ,jajkiem i natka pietruszki ,doprawic sola i pieprzem ,uformoac pulpeciki.zagotowac 1,5 litra wody z kostkami rosolowymi i wrzucic pulpety,gotowac ok.30 minut na wolnym ogniu. SOS;pora pokroic w paseczki.maslo stopic i dodac do niego pora podsmazyc,opruszyc maka i podlac wywarem z pulpetow,ok1 szkl. dokladnie rozprowadzic i gotowac na malym ogniu do miekkosci .dodac chrzan,smietane i odsaczone pulpety .dusic razem ok.10 minut .doprawic do smaku .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Smaczne pulpeciki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię takie mięsko
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !