Sposób przygotowania

Mąkę,margarynę i masło siekamy nożem.Dodajemy żółtka i pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.Wkładamy do lodówki na pół godziny a następnie wałkujemy i wykładamy min foremki.
Pieczemy na złoty kolor.
Z podanych składników wychodzi około 30 sztuk małych babeczek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Babeczki z tego ciasta znakomite:):)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    dobrze wiedzieć....
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dla mnie ważne, że bez proszku do pieczenia, wypróbuję Twój przepis bo ciągle szukam idealnego ciasta na babeczki.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Możesz śmiało robić ja od lat mam ten przepis i tylko wg niego robię ciasto na babeczki.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    to i może ja się skuszę .
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    jutro zrobię
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    babeczki dużo roboty, a jaka radocha konsumentów
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    szkoda,że długo się je robi, a tak szybko znikają z talerza
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    rodzinka chętnie by je zjadła.... tylko mi się robić ich nie chce :(
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    oj szybko znikają
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    osobiście lubię na maśle, ale nie każdy może jeść masło
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    z tymi babeczkami zawsze problem trzeba się dużo napracować a tak szybko znikają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super babeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !