Sposób przygotowania

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami na pulchną masę, dalej ucierając wsypywać powoli obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Następnie delikatnie wymieszać z pianą z białek ubitą na sztywno. Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu. Trzy czwarte ciasta wyłożyć do przygotowanej formy, wyłożyć jabłka, wyrównać. Następnie wylać gorący budyń i przykryć resztą ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne ciacho!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do wypróbowania
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię podobne ,bardzo smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !