Sposób przygotowania

Obrać delikatnie liście z kapusty, ugotować we wrzątku lekko posolonym. Wyjąć liście, odsączyć. Do wrzątku włożyć i odgotować głąb. Osobno ugotować ryż, ostudzić nieco, zmieszać z podsmażoną cebulą i boczkiem oraz mięsem. Doprawić.
W odsączone i ostudzone liście zawijać farsz w małe gołąbki. Wyłożyć dno garnka pozostałymi liśćmi, ułożyć na nim gołąbki, zalać wodą i dodać rosół. Na małym ogniu gotować około 40 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    Wyglądają cudnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Śliczna aranżacja i jak Cię znam gołąbki doskonałe... w dodatku z włoską kapustą- moje ulubione.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    podane rewelacyjnie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !