Sposób przygotowania

MARCHEWKI KROIMY W PLASTRY, MROŻONY GROSZEK PRZELEWAMY WRZĄTKIEM. KALAFIORA DZIELIMY NA RÓŻYCZKI. WARZYWA GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE OK. 15 MINUT. SZYNKĘ KROIMY W KOSTKĘ. NATKĘ MYJEMY I OBRYWAMY LISTKI. JAJA GOTUJEMY NA TWARDO I KROIMY W PLASTRY. ŻELATYNĘ NAMACZAMY. ROSÓŁ PODGRZEWAMY I ROZPUSZCZAMY ODCIŚNIĘTĄ ŻELATYNĘ. STUDZIMY. SALATERKĘ PŁUCZEMY ZIMNĄ WODĄ I WLEWAMY NIEWIELKĄ ILOŚĆ ROSOŁU Z ŻELATYNĄ. ODSTAWIAMY, AŻ STĘŻEJE. WARZYWA UKŁADAMY WARSTWOWO, POSYPUJEMY LISTKAMI NATKI. WYKŁADAMY JAJA I SZYNKĘ. ZALEWAMY POZOSTAŁYM ROSOŁEM. WSTAWIAMY NA NOC DO LODÓWKI.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !