Sposób przygotowania

Mięso mielone indycze doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką, curry. Dodajmy pokrojoną cebule białą i czerwoną. Wszystko mieszamy dokładnie, dodajemy jajko i bułkę tartą. Formujemy placek. Odstawiamy na ok. 20 minut do lodówki.
Mięso smażymy na oliwie z oliwek.
Szpinak dusimy na patelni, doprawiamy go solą, pieprzem, czosnkiem i chili. Dodajemy śmietanę. Trzymamy na lekkim ogniu do uzykania jednolitej konsystencji.
Na mięso nakładamy szpinak i podajemy do jedzenia.

Komentarze

  • 5
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    doskonały
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam szpinak :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    szpinakowy wytwór :) ciekawa jestem jak to smakuje w rzeczywistości
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    wszędzie ostatnio szpinak widzę, muszę chyba też coś z nim stworzyć i spróbować, ten indyczek może być
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawe danie :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawie się prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !