Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na patelni roztapiamy masło i dodajemy drobno posiekany czosnek. Smażymy 5 min po czym dodajemy krewetki. Przykrywamy i smażymy na dużym ogniu ok. 7 min. Następnie dolewamy wino, posypujemy gałką muszkatołową i dusimy bez przykrycia do zagęszczenia sosu. Ser starty mieszamy ze śmietaną i dodajemy do krewetek, ciągle mieszając. Na koniec dorzucamy jeszcze makaron i wszystko razem dokładnie mieszamy. Można serwować z winem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Bardzo ciekawy przepis!
  • 4
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Z chęcią bym taki zjadła :-) Mniam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    nie przepadam za krewetkami, ale danie wygląda ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    K&J

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    chętnie wypróbowałabym coś z krewetkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !