Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do niedużego wysokiego naczynia,dodać mleko,sól,startą gałkę,stopione i przestudzone masło,po czym ubić lub zmiksować wszystko na jednolitą masę,przykryć i odstawić na 30min.Szpinak przelać wrzącą wodą,dokładnie odsączyć i odcisnąć.Dodać posiekany czosnek utarty z solą,jaja i razem zmiksować.Następnie przełożyć tę masę do naczynia z ciastem i starannie wymieszać.Na wysmarowanej olejem rozgrzanej patelni smażyć kształtne naleśniki.Gorące starannie złożyć jak chusteczki,po czym ładnie ułożyć na nagrzanym półmisku.Następnie polać śmietaną lub masłem i podawać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,48637,6420499,Szpinak_da_sie_lubic.html

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !