Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć je z cukrem, z białek ubić pianę, dodać ją do żółtek, delikatnie mieszając dodać mąki i proszek do pieczenia. Ciasto piec na średniej blaszce w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni przez 40 minut.
Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki wody na godzinę przed rozpoczęciem ubijania masy. Schłodzoną śmietanę przelać do miksera i ubijać, gdy zacznie sztywnieć dodać do niej cukier, chłodną żelatynę i ubijać do momentu uzyskania sztywnej masy.
Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części. Na spodniej części rozsmarować masę. Wierzchnią część pokroić w paski i smarować je po bokach dżemem. Układać na masie jeden pasek obok drugiego sklejając je ze sobą. Na wierzch rozsmarować lekko stężałą galaretkę (rozpuszczoną w 1/2 wody podanej w przepisie). Odstawić, żeby ciasto stężało.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    uwielbiam je
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ja też bardzo lubię :))
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię podobne ciasta
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    uwielbiam takie ciasta
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajniutkie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !