Sposób przygotowania

Owoce wsyp do rondelka, podlej odrobiną wody, gotuj na małym ogniu do czasu aż puszczą sok i zaczną się rozgotowywać. W razie potrzeby dosłodź do smaku. Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka rozmieszaj z odrobiną soli. Dodaj do piany razem z przesianą mąką , delikatnie wymieszaj. Na patelni rozpuść łyżkę masła, wylej na nią połowę masy. Usmaż z dwóch stron na złoty kolor. W ten sam sposób usmaż drugi omlet. Na suchej patelni zrumień płatki migdałów. Omlety polej sosem owocowym, posyp migdałami.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Kate131

    mmmm pychota
  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    słodziutki omlet
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    pycha :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !