Sposób przygotowania

Farsz:
Cębulę i czosnek obrac, drobno posiekac i podsmażyc na oleju. Do mięsa mielonego dodac podsmażoną cebulkę i czosnek, jajko, bułkę tartą oraz ok 1 łyżeczki majeranku. Wszystko wyrobic na gładką masę.
Ciasto:
Mąkę wsypac do dużej miski, dodac sól i olej. Zagnieśc ciasto z ok 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody. Ciasto rozwałkowac na cienkie placki i wyciąc szklanką kółka.
Nałożyc farsz i zlepic dokładnie brzegi. Gotowac ok 8-10 min.
Podawac wg uznania.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Pycha pierogi.
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !