Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka staropolska

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 łyżeczki
woda 0,5 szklanki
spirytus 0,5 l
cynamon Prymat 1 laska
miód 6 łyżeczek
imbir starty 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka staropolska

Do naczynia dajemy przypalony cukier, cynamon, imbir, goździki, miód i dolewamy wodę, gotujemy i odstawiamy na 20 minut i przecedzamy. Następnie zalewamy spirytusem, odstawiamy na 7 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 10.01.2012 13:46
rewelacyjna
MAŁGORZATA79 13.01.2011 18:31
bardzo fajne
Bart 16.12.2010 21:22
bardzo dobra
Magdalena80 16.12.2010 21:06
uwielbiam nalewki
jolajka 04.11.2010 08:09
Właśnie robię różne naleweczki na zimę, chętnie i tę wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak