Sposób przygotowania

Mąkę posiekaj z zimnym masłem.Wlej 2łyżki lodowato zimnej wody,wsyp po szczypcie soli i gałki.Szybko zagnieć ciasto,uformuj je w kulę,wstaw do lodówki.Brukselkę oczyść,umyj,zalej osolonym wrzątkiem i ugotuj na półmiękko.Odcedź.1/3ciasta odłóż,resztą wylep formę do tart,ponakłuwaj widelcem.Na ciasto wyłóż brukselkę,posyp pokrojoną w paseczki szynką i posiekanym czosnkiem,skrop olejem.Z reszty ciasta wykrój paseczki,ułóż z nich kratkę i wstaw tartę do gorącego (200stopnC)piekarnika.Po 20min zalej ją śmietaną roztrzepaną z jajkami i startym serem.Piecz na rumiano,podawaj z keczupem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !