Sposób przygotowania

ziemniaki wyszorowac ugotowac w mundurkach w osolonej wodzie. odcedzic obrac pokroic. boczek pokroic w paski cebule i czosnek obrac posiekac. kurki oczyscic szybko oplukac wieksze grzyby pokroic boczek przysmazyc na 2 lyzkach oleju nastepnie na tym samym oleju przesmazyc kurki i zdjac z patelni. reszte oleju wlac na patelnie wrzucic ziemniaki podamazyc na wszystkie strony. dodac cebule a po chwili boczek i grzyby. smazyc i mieszac przez 10 min po czym przyprawic do smaku sola i pieprzem. szczypiorek pokroic , śmietane polaczyc z jogurtem dodac czosnek i polowe szczypioeku wymieszac. potrawe posypac pozostalym szczypiorkiem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !