Sposób przygotowania

Mąkę wsypać do miski, dodać olej, rozkruszyć, rozdrobnić drożdże, osolić (lub dodać Kucharek), dodać ciepłą wodę.Wymieszać, zarobić szybko ciasto.Odstawić na chwilkę, aż spulchnieje, podrośnie.
Cebulę obrać, pokroić w półkrążki, podsmażyć na złoto na oleju.Doprawić wedle uznania, dodać mak, wymieszać.
Dużą blachę nasmarować olejem.Rozłożyć ciasto, na które ułożyć równomiernie cebulę z makiem.
Wstawić do piekarnika, nastwić do 180\'C i piec od chwili nagrzania przez 15 min.
Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Nawet ciekawe.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Tak bardzo ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    pysznie
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię takie buły,chyba się skuszę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !