Sposób przygotowania

Do garnka wlać około 3 litry zimnej wody. Dodać kostkę rosołową i zagotować. Ziemniaki i marchewkę obrać ze skórki, umyć i wrzucić do gotującego się bulionu. Gdy będą już miękkie, wyciągnąć, lekko ostudzić i pokroić w kostkę (najlepiej siatką do krojenia jarzyn). Dodać do zupy wraz z białą fasolką konserwową (razem z zalewą z puszki). Całość wymieszać i zagotować.

Masło przełożyć na patelnie i gdy się roztopi dodać mąkę pszenną. Dokładnie rozmieszać i chwilkę smażyć, dodać zimnej wody (około 1/3 szklanki) wymieszać i wlać do gotującej się zupy. Zagotować i zupę zdjąć z ognia. Następnie dodać przyprawę w płynie Maggi i majeranek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    Marcheweczka do składników sie nie dodała !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mario1

    bardzo dobra zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię taką zupkę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ciekawe
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajna ,podoba mi się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !