Sposób przygotowania

W niedużym rondlu rozgrzej na średnim ogniu olej. Wrzuć paprykę, cebulę, chilli i smaż co pewien czas mieszając, przez ok. 20 minut aż warzywa mocno się zrumienią. Jeśli zaczną się przypalać zmniejsz ogień. Dodaj pomidory i gotuj na niedużym ogniu przez 5-7 min, aż zmiękną. Wsyp cukier, wlej sos rybny i gotuj, aż pasta zgęstnieje i się skarmelizuje. Odstaw na chwilę do wystygnięcia a następnie zmiksuj robotem.

Ja swoją przełożyłam do słoiczków dwóch i tak ją czasem dodajemy do czegoś pysznego. Wczoraj padło na makaron.

Makaron ugotowałam al dente. Boczek plaster większy został skrojony w drobną kosteczkę i wraz z czosnkiem, cebulą został przesmażony, pod koniec dodałam 2 pomidory też pokrojone w kostkę i na końcu 3 łyżki sosu.

Genialne :) pyszne ! ostre ! rozgrzewające polecam :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pomysłowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    fajny
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    głosik za smaczny makaron!
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Obiadek dla mnie jak znalazł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !