Przepis i sposób przygotowania na: Pani Walewska
Krem: Z mleka, cukru i mąk ugotować budyń. Wystudzić i wkręcić masło. Ciasto składamy spodami do siebie i przekładamy kremem.
Ciasto: | |
żółtko surowe | 4 |
cukier puder | 1 szkl |
mąka | 2 szkl |
margaryna | 250 g |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
dżem | |
kisiel cytrynowy | 1/2 op. |
orzechy | 100 g |
Krem: | |
mleko | 1/2 l |
mąka pszenna | 2 łyz. |
mąka ziemniaczana | 2 łyż. |
cukier | 6 łyż. |
cukier waniliowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: