Sposób przygotowania

Czekoladę wraz z migdałami zetrzeć na tarku. Margarynę utrzeć z cukrem na krem, po czym dodawać po jednym jajku ucierając. Na koniec domieszać migdały z czekoladą i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm, wygładzić powierzchnię.
Upiec.

MASA:
3 jajka
1 szkl. cukru
1 łyżka kakao
1 gorzka czekolada
1 masło

Jajka ubić na parze, dodać przesiane kakao, rozkruszoną czekoladę. Utrzeć masło i dodawać zimne jajka.
Placek przełożyć masą i polać polewą. Najlepiej roztopioną słowacką czekoladą „ORION”.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajna nazwa :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ciasto jak marzenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !