Sposób przygotowania

275 margaryny stopić i ostudzić. Zagnieść z mąką , 250g cukru oraz mielonymi migdałami, żółtkiem i solą kuchenną na kruche ciasto. Owinąć folią wstawić na 30 min do lodówki.

Krem:
Wydrylować wiśnie. Twaróg śmietankowy zmieszać z mlekiem, kremówką, cukrem waniliowym, proszkiem budyniowym, jajami i utrzeć na gładki krem np za pomocą miksera.

Posmarować tłuszczem tortownicę o średnicy ok. 26 cm. 2/3 kruchego ciasta rozłożyć na spodzie. Posmarować ciasto utartą masą serową Obtoczyć owoce w mące i nałożyć na masę serową.
Na około 30 min przed końcem pieczenia posypać wierzch ciasta kruszonką. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Temperatura pieczenia 175oC
Czas pieczenia: 40-45 minut

Wiśnie można zastąpić innymi owocami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wygląda ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    fajne ciasto, fajny krem
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniałe.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale apetyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    coś wspaniałego
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    wyglada pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !