Sposób przygotowania

Banany to bardzo pożywne owoce, które nigdy nie zawiodą nas swoim smakiem i są z nami przez cały rok. Warto je docenić robiąc z nich królewski suflet. Napewno poczują się wyjątkowe!

Obieramy dwa banany średniej wielkości i kroimy na kawałeczki (tak, aby lepiej bylo zmiksować). Wkładamy je do robota dodajemy syrop z limetki i kokosa po łyżce, 4 żóltka i łyżkę z odmierzonego już cukru pudru. Miksujemy i przelewamy do miseczki.
Ubijamy pianę z 4 białek sztywną i lśniąca, stopniowo w międzyczasie dodając cukier puder.
Następnie 1 łyżkę piany dodajey do zmiksowanych bananów, aby lekko rozrzedzić, potem drugą, a nastepnie całą pianę, i lekko mieszamy, wbijając jak najwięcej powietrza. Ma być to konsystencji musu.

Przekładamy do miseczek żarodpornych, aby utrzyały temperaturę po wyjęciu - konieczne- nie mozna niczym innym ich niestety zastąpić i zaznaczami boki sufletu nożem.
Wkładamy do piekarnika na 8-10 min rozgrzanego do 230 stopni.

Bon apetit!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mdepfs

    olej do nasmarowania foremek, zapomnialam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    az slinka leci
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    zjadłbym:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    wygląda apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    przymierzam się właśnie do pierwszego sufetu w życiu- może właśnie ten przepis wypróbuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uhm mniam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !