Sposób przygotowania

Rozgrzaj olej w dużym, szerokim, płaskim garnku, włożyc mięso, zmniejszyć ogień, smazyć pod przykryciem aż będzie rumiane z obu stron. Cebule obrać i posiekać, czosnek rozetrzeć, wrzucić do garnka, dodać warzywa, sol, pieprz i litek laurowy, wlać wodę, doprowadzić do wrzenia. Gotować pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie, około 2,5 godziny. Mąkę rozprowadzić małą ilością wody, wlać do mięsa, gotować jeszcze ok. 10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Smaczny obiadek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubie takie mięsko !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !