Sposób przygotowania

Flaki obgotować, odcedzić, a następnie pokroić w mniejsze kawałki( ja obgotowuje przeważnie dwa razy). Podobnie postąpić z mięsem( ugotować i pokroić). Mięso i flaki dodać do gotującego się wywaru wraz z pokrojonymi drobno warzywami. Gotować do miękkości dodając przyprawę do flaków. Pod koniec gotowania zasmażyć masło z mąką i paprykami. Dodać do flaczków. Doprawić je do smaku solą oraz pieprzem. Dodać majeranek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Arlanna

    Uwielbiam flaczki, ale osobiscie wolę wołowe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Uwielbiam flaki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dawno nie robiłam......
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajna potrawa
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne flaczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !